Jdi na obsah Jdi na menu
 


PROBĚHL FOTBALOVÝ SOUTĚŽNÍ ROČNÍK 2022/23

22. 6. 2023

V polovině měsíce června byly odehrány poslední mistrovské utkání soutěžního ročníku 2022/23. Jaký byl z pohledu výsledků jednotlivých kategorií se pokusíme zhodnotit v tomto komentáři. Každopádně to byl opět ročník náročný jak pro hráče, tak hlavně pro trenéry a všechny ostatní dobrovolníky, kteří jsou jakkoliv zapojeni do organizace fotbalu v Klimkovicích. Bývalo zvykem jim poděkovat na konci tohoto hodnocení, ale letos uděláme výjimku a poděkování všem zahájíme tento článek. Jen poděkování za to kvantum práce je opravdu jen to nejmenší co můžeme udělat. Děkujeme všem našim členům, hráčům, trenérům, vedoucím, výboru, dobrovolníkům, fanouškům, sponzorům a podporovatelům - DÍKY.

V hodnocení jednotlivých kategorií nepůjdeme tolik do hloubky. O výsledcích nejvíce vypovídají závěrečné tabulky soutěží a tak jen krátce.

Kategorie mužů pod vedením trenéra Tomáše Černína a asistentů Reného Bilíka a Jiřího Chorvatoviče si poprvé vyzkoušela lokačně krajskou soutěž na Novojičínsku. Atraktivita nových soupeřů přilákala fanoušky jak na domácí zápasy, tak i na venkovní výjezdy. Ukázalo se, že jiná soutěž = jiný styl hry a proto start soutěže nevyšel dle očekávání, hráči i trenéři si museli přivyknout jinému stylu hry soupeřů. K závěru podzimní části již byly výsledky dle očekávání, ovšem ztrátu ze začátku soutěže se prakticky nepodařilo dohnat až do jejího závěru. Nakonec z toho bylo celkové 9. místo, se ziskem 30 bodů a skóre 51:62.

Nejstarší mládežnická kategorie staršího dorostu, kluků ve věku 16 až 19 let, pod vedením trenérů Mirka Štebela a  Tomáše Huspeniny také v tomto ročníku poprvé ochutnala Novojičínské soutěže. V kategorii se můžeme chlubit hojnou účasti hráčů a ke všemu ještě je skladba ročníků taková, že tým zůstane pohromadě i pro příští sezónu ve stejném složení. Kluci si nevedli vůbec špatně, z 16 utkání polovinu vyhráli a jednou remizovali, získali tak 25 bodů a skóre 50:30, což jim stačilo na konečné 4. místo v tabulce. Během sezóny se kluci účastnili i okresního poháru, ve kterém se jim dařilo a došli až do finále.

Starší žáci, kluci a holky 12 až 15 let, které trenérsky vede dvojice Karel Pokorný a Filip Žák, stejně jako dorostenci pro tuto sezóny přešli pod Novojičínské soutěže a hlavně poprvé okusili klasické fotbalové zápasy na celé velké hřiště i velké branky. Kluci se na tomto velkém hřišti učí hrát a i přesto výsledky nebyly k zahození. Z celkových 20 utkání jich 8 vyhráli a ve třech remizovali. Získali tak celkem 27 bodů a skóre 62:53 jim vyneslo konečné 4. místo v závěrečné tabulce.

Starší přípravka, věk 10 až 11 let, trenéři Jarda Bednář a Petr Mahrík. Tito kluci pod skvělým trenérským vedením se v Ostravské soutěži stali od jejího začátku favority. Nad svými soupeři dominovali a na jejich hru byla radost pohledět. Z 18 utkání jich 16 vyhráli a jen ve 2 zápasech si vybrali slabší chvilku. V konečné tabulce se tak společně s Václavovicemi se stejným počtem bodů dělí o první příčku. Podařilo se jim nastřílet neuvěřitelných 222 branek.

Nejmladší kategorií hrající soutěže je mladší přípravka, děti ve věku 8 a 9 let, kterým se pečlivě trenérsky věnuje trojice trenérů Radim Homola, Petr Bálek a David Hošák, pod tyto trenéry ještě spadá kategorie před-přípravka, děti 5-7 let, které ještě nehrají soutěže. Mladší přípravka odehrála 21 utkání, v nichž 7 krát zvítězili a nastříleli krásných 200 branek.

Všem hráčům, trenérům přejeme hezké prázdniny a už se těšíme na start nového soutěžního ročníku.

TJ Klimkovice, z.s.